Μήνυμα

Αγαπητοί φίλοι,

Το κοινοτικό Συμβούλιο Πλατανιστάσας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ενημέρωσης του κοινού, για την ιστορία της κοινότητάς μας και αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία, μέσα από τη δική του ιστοσελίδα, δίνει την ευκαιρία σ’ όλους να γνωρίσουν την Πλατανιστάσα, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά μας, που βρίσκεται στην καρδιά των βουνών της Πιτσιλιάς».

Μέσα από τις ιστοσελίδες μας, θα ξεναγηθείτε στην Πλατανιστάσα, περπατώντας νοερά στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, θα διαβάσετε για τη μακραίωνη ιστορία της και τις ομορφιές της, που κατά τη φράγκικη περίοδο κατοχής της Κύπρου μας, υπήρξε χώρος εξοχικός της βασιλικής οικογένειας και που το 1474 δόθηκε στο Γεώργιο Κονταρίνη, Κόμητα της Γιάφας.

Επίσης θα γνωρίσετε τις πανέμορφες εκκλησίες της και ιδιαίτερα την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι, κτίσμα του 15ου αιώνα, κατάγραφη από αγιογραφίες, που η Ουνέσκο ύστερα από γνωμάτευση ειδικών επιστημόνων, την ενέταξε στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς την 31/12/1985 με αριθμό ευρετηρίου 351.

Θα μπορέσετε να θαυμάσετε το μοναδικό σε ομορφιά φουντουκόδασος και να περπατήσετε στο μονοπάτι της φύσης που το διασχίζει, ως και τα πάρκα και τα μνημεία της. Θα ξαποστάσετε για ξεκούραση στην πλατεία του χωριού κάτω από τη σκιά των καταπράσινων κληματαριών. Όλα θα σας εντυπωσιάσουν.

Σάββας Ευσταθίου Μέντζης
Πρόεδρος Κοινοτικού
Συμβουλίου Πλατανιστάσας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΒΙΝΤΕΟ

© Copyright 2023 - Πλατανιστάσα / Designed & Developed by NETinfo Plc